wtorek, 15 lutego 2011

CIASTKA Z POWIDŁAMI

Ciasteczka z powidłami
Składniki
dla 4-6 osób
1.twaróg, 250g
2.margaryna, 250g
3.mąka, 250g
proszek do pieczenia, szczypta
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min
1. Twaróg zemleć. Wszystkie składniki razem wymieszać i zagnieść. Wstawić na dowolny czas do lodówki. Rozwałkować na grubość ok. 0,3 cm a następnie wycinać (np. radełkiem) kwadraty (ok.6x6 cm). Na środku każdego kłaść powidła a następnie skleić dwa przeciwległe rogi.Upiec na złoty kolor w temp ok. 200 st.C.

2. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze gorące ciasteczka posmarować lukrem przygotowanym z wody i cukru pudru. I zajadać...;-) SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz