
- SKŁADNIKI:
- 2 serki waniliowe Danio po 400 gram każdy
- 3 kolorowe galaretki na kostki
- 2 galaretki do serków
- 2 galaretki na wierzch
- okrągłe biszkopty
Trzy kolorowe galaretki rozpuścić we wrzącej wody ,każdą oddzielnie w szklance wody i odstawić do zastygnięcia. Pokroić w kostkę. 2 galaretki rozpuścić w 400ml wrzącej wody i wystudzić. Zmiksować serki Danio, do masy
dodawać stopniowo tężejące galaretki. Następnie wrzucić galaretkowe kostki ( zamiast nich mogą być rodzynki i skórka pomarańczowa ). Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i wylać na nie gotową, tężejącą masę- jeżeli będzie za rzadka to poczekać, aż zgęstnieje, bo inaczej galaretki opadną na dno !!! 2 galaretki rozpuścić w 600-700 ml wrzącej wody,odstawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na masę, odstawić sernik w chłodne miejsce. SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz