Składniki
dla >6 osóbFARSZ:,
3 jaja ugotowane na twardo,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
2 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich,
2 łyżki majonezu,
sól, pieprz,
...,
15 plastrów szynki konserwowej,
0,75l bulionu,
2 łyżki żelatyny (kopiate),
warzywa - do przybrania,
3 jaja ugotowane na twardo,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
2 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich,
2 łyżki majonezu,
sól, pieprz,
...,
15 plastrów szynki konserwowej,
0,75l bulionu,
2 łyżki żelatyny (kopiate),
warzywa - do przybrania,
Opis przygotowania
czas przygotowania: > 90 min1. Składniki farszu ( jaja starte na grubych oczkach) wymieszać dokładnie i doprawić. Schłodzić.
2. Szynkę zrolować z porcjami nadzienia,ułożyć w głębszym naczyniu i udekorować wybranymi jarzynami. W bulionie ( gorącym) rozpuścić żelatynę , schłodzić i teżejącym płynem zalać roladki .
3. Całość odstawić do lodówki do zastygnięcia - smaczngo.
2. Szynkę zrolować z porcjami nadzienia,ułożyć w głębszym naczyniu i udekorować wybranymi jarzynami. W bulionie ( gorącym) rozpuścić żelatynę , schłodzić i teżejącym płynem zalać roladki .
3. Całość odstawić do lodówki do zastygnięcia - smaczngo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz