czwartek, 17 lutego 2011

SZYNKA W GALARECIE

Szynka w galarecie
Składniki
dla >6 osób
FARSZ:, 
3 jaja ugotowane na twardo, 
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, 
2 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich, 
2 łyżki majonezu, 
sól, pieprz, 
..., 
15 plastrów szynki konserwowej, 
0,75l bulionu, 
2 łyżki żelatyny (kopiate), 
warzywa - do przybrania, 
Opis przygotowania
czas przygotowania: > 90 min
1. Składniki farszu ( jaja starte na grubych oczkach) wymieszać dokładnie i doprawić. Schłodzić.

2. Szynkę zrolować z porcjami nadzienia,ułożyć w głębszym naczyniu i udekorować wybranymi jarzynami. W bulionie ( gorącym) rozpuścić żelatynę , schłodzić i teżejącym płynem zalać roladki .

3. Całość odstawić do lodówki do zastygnięcia - smaczngo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz