poniedziałek, 14 lutego 2011

WALENTYNKOWE SERCA

Składniki
dla 2 osób
brzoskwinie z puszki, 1/2 puszki
mleko, 1/3 szklanki
czerwona galaretka, 1 sztuka
opcjonalnie cukier, ok 1 łyżki
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min
1. Brzoskwinie zmiksować z mlekiem. Można ewentualnie dosłodzić. Koktajl rozlać do silikonowych foremek do lodu i zamrozić.

2. Galaretkę rozpuścić w niepełnym kubku wody. Gdy już przestygnie moczyć w niej zamrożone serduszka brzoskwiniowe i odkładać je na kratkę. Po chwili czynność tą powtórzyć tak aby na serduszkach utworzyła się gruba warstwa galaretki.
3. Poczekać przed podaniem, aż mus brzoskwiniowy zamknięty w galaretce zacznie się rozpuszczać.Walentynkowe serca

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz