środa, 16 lutego 2011

CIASTO Z KASZĄ MANNĄ

Ciasto z kaszą manną


Składniki
  • mleko 1 l
  • cukier 2/3 szklanki
  • margaryna 1 kostka
  • polewa czekoladowa
  • wiórki kokosowe
  • kakao 2 łyżki
  • herbatniki 4 paczki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • kasza mannaZdjęcie - Ciasto z kaszą  manną  - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki:
    - herbatniki (u mnie 4 paczki, ale ich ilość zależy oczywiście od wielkości blaszki)
    - 1 op. cukru waniliowego
    - litr mleka
    - 2/3 szkl. cukru
    - kostka margaryny
    - 2 łyżki kakao
    - szklanka kaszy manny
    Dodatkowo:
    -polewa czekoladowa i wiórki kokosowe
    Wykonanie:
    Blaszkę wyłożyć warstwą herbatników. W garnku zagotować mleko z margaryną, cukrem, cukrem waniliowym i kakao. Gdy zacznie wrzeć, dodać szklankę kaszy manny. Gotować ok. 2-3 minut do zgęstnienia, cały czas energicznie mieszając (tak żeby nie porobiły się grudki). Gorącą gotową masę wylać na herbatniki i przykryć ją kolejną warstwą ciastek. Udekorować polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz