
Składniki
dla >6 osóbBiszkopt:,
jajka, 4
cukier, 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana, 1/4 szkl.
pszenna mąka, 3/4 szkl.
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
olej, 1 łyżka
kakao, 2 łyżki
Beza:,
białka, 6 sztuk
cukier puder, 25 dag
mąka krupczatka, 3 łyżki
rodzynki, 10 dag
POSIEKANE ORZECHY, 10 dag
wafelki Prince Polo XXL, 4 sztuki
Masa:,
mleko, 2 szkl.
cukier kryształ, 20 dag
żółtka, 6 sztuk
Mąka pszenna, 3 czubate łyżki
cukier wanilinowy, 1 sztuka
kasia, 25 dag
jajka, 4
cukier, 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana, 1/4 szkl.
pszenna mąka, 3/4 szkl.
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
olej, 1 łyżka
kakao, 2 łyżki
Beza:,
białka, 6 sztuk
cukier puder, 25 dag
mąka krupczatka, 3 łyżki
rodzynki, 10 dag
POSIEKANE ORZECHY, 10 dag
wafelki Prince Polo XXL, 4 sztuki
Masa:,
mleko, 2 szkl.
cukier kryształ, 20 dag
żółtka, 6 sztuk
Mąka pszenna, 3 czubate łyżki
cukier wanilinowy, 1 sztuka
kasia, 25 dag
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min1. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, po jednym żółtku. Masę delikatnie wymieszać z przesianymi mąkami, proszkiem do pieczenia i olejem. Upiec biszkopt (20 min w temp. 170 C).
2. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dalej ubijać ok 3 min. Dodać mąkę krupczatkę, bakalie i 3/4 startych wafelków. Pianę wylać na blachę i posypać resztą wafelków. Piec 30 min najpierw w temp.190 C , zmniejszając do 150 C.
3. Masa: 1 1/2 szkl. mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1/2 szkl. mleka rozprowadzić mąkę i żółtka, wlać do gorącego mleka. Wystudzić budyń. Kasia utrzeć, dodawać po łyżce budyniu.
4. Biszkopt nasączyć, wyłożyć masę i przykryć je ciastem bezowym. Prince Polo można na wierzchu polać polewą czekoladową.
2. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dalej ubijać ok 3 min. Dodać mąkę krupczatkę, bakalie i 3/4 startych wafelków. Pianę wylać na blachę i posypać resztą wafelków. Piec 30 min najpierw w temp.190 C , zmniejszając do 150 C.
3. Masa: 1 1/2 szkl. mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1/2 szkl. mleka rozprowadzić mąkę i żółtka, wlać do gorącego mleka. Wystudzić budyń. Kasia utrzeć, dodawać po łyżce budyniu.
4. Biszkopt nasączyć, wyłożyć masę i przykryć je ciastem bezowym. Prince Polo można na wierzchu polać polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz