
Składniki
dla 2-4 osóbsałata lodowa, 1 główka
pomidorki koktajlowe, 300-400 g
ogóreczki konserwowe (malutkie), 200- 300 g
oliwki zielone, ilość według upodobania
filet z piersi kurczaka, 1 podwójny
mozarella, 30 dag
sos winegret, 200 ml
ulubione przyprawy do kurczaka (ja dodaję przyprawę do gyrosa),
pomidorki koktajlowe, 300-400 g
ogóreczki konserwowe (malutkie), 200- 300 g
oliwki zielone, ilość według upodobania
filet z piersi kurczaka, 1 podwójny
mozarella, 30 dag
sos winegret, 200 ml
ulubione przyprawy do kurczaka (ja dodaję przyprawę do gyrosa),
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min1. Filet z kurczaka kroimy w kostkę (ok 2/2cm). Dodajemy przyprawy (ja przyprawę do gyrosa) polewamy olejem, mieszamy i dostawiamy w chłodne miejsce na około 15 minut.
2. W tym czasie kroimy sałatę na nieduże kawałki, pomidorki koktajlowe na połówki, mozzarellę w kostkę. Całość układamy na talerzach w następującej kolejności: sałata a na niej ogóreczki, pomidorki, mozzarella i oliwki.
3. Na rozgrzanej patelni smażymy zamarynowanego kurczaka na złoty kolor i ciepłego wykładamy na sałatę. Całość polewamy sosem winegret ( ja kupuję gotowy w buteleczce lub robię sama przepis podam innym razem). Sałatka świetnie smakuje z ciepłą bagietką z masłem czosnkowym. Smacznego
2. W tym czasie kroimy sałatę na nieduże kawałki, pomidorki koktajlowe na połówki, mozzarellę w kostkę. Całość układamy na talerzach w następującej kolejności: sałata a na niej ogóreczki, pomidorki, mozzarella i oliwki.
3. Na rozgrzanej patelni smażymy zamarynowanego kurczaka na złoty kolor i ciepłego wykładamy na sałatę. Całość polewamy sosem winegret ( ja kupuję gotowy w buteleczce lub robię sama przepis podam innym razem). Sałatka świetnie smakuje z ciepłą bagietką z masłem czosnkowym. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz