
Składniki
dla >6 osóbbiszkopt,
Kubuś, 1 duży
budyń waniliowy(śmietankowy), 2 szt
cukier, 4łyżki
bita śmietana, 2 sztuki
galaretka agrestowa, 1
kolorowe groszki do dekoracji,
okrągłe biszkopty, 1 opakowanie
Kubuś, 1 duży
budyń waniliowy(śmietankowy), 2 szt
cukier, 4łyżki
bita śmietana, 2 sztuki
galaretka agrestowa, 1
kolorowe groszki do dekoracji,
okrągłe biszkopty, 1 opakowanie
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min1. Biszkopt -nie podaje przepisu, bo jest ich tu wystarczająco dużo.
Budynie ugotować na Kubusiu dodając cukier. Przełożyć na bizkopt gdy jest jeszcze ciepły a na niego ułożyć biszkopty.
Bite śmietany ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę, rozpuszczoną w 2/3 ilości wody jaka jest podana na opakowaniu. Wyłożyć na biszkopty i posypać kolorowymi koralikami.
Można też poukładać na wierzch świeże owoce w sezonie letnim i zalać galaretką.
Budynie ugotować na Kubusiu dodając cukier. Przełożyć na bizkopt gdy jest jeszcze ciepły a na niego ułożyć biszkopty.
Bite śmietany ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę, rozpuszczoną w 2/3 ilości wody jaka jest podana na opakowaniu. Wyłożyć na biszkopty i posypać kolorowymi koralikami.
Można też poukładać na wierzch świeże owoce w sezonie letnim i zalać galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz