niedziela, 6 lutego 2011

PRINCE POLO Z BRZOSKWINIAMI

zdjęcie
PRINCE POLO Z BRZOSKWINIAMI

Ciasto biszkoptowe:
6 jajek
1,5 szklanki cukru
1 1/2 szklanki mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:
1 L śmietany kremówki 36%
2 śmietan fixy
2 łyżki cukru pudru
100g mlecznej czekolady
3 batony prince polo classic XXL
puszka brzoskwiń

Wierzch:

galaretka brzoskwiniowa


Ciasto biszkoptowe: Jaja ubić z cukrem na pulchną masę.
Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito.
Dodać do ubitych jajek - po jednej łyżce delikatnie mieszając.
Wlać do blaszki 25x40 cm . Piec ok. 35 minut w 180 stopniach.
Po ostudzeniu nasączyć sokiem z brzoskwiń (ja nasączyłam całym).

Masa: Ubić śmietanę. Dodać cukier i śmietan fixy.
Następnie dodać startą na tarce czekoladę
pokruszone batony i
pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać - najlepiej ręcznie.
Masę nałożyć na biszkopt.

Wierzch: Zalać dobrze tężejącą galaretką.
Ja zrobiłam z dwóch galaretek rozpuszczonych w 3 szklankach
wody.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz