niedziela, 6 lutego 2011

UDKA Z JARZYNOWYM FARSZEM

zdjęcieUDKA Z JARZYNOWYM FARSZEM

5-6 udek z kurczaka
3 marchewki
1-2 pietruszki
1/2 selera
1 cebula
30dag pieczarek
jeden serek topiony(kremowy, pieczarkowy lub ziołowy)
Przyprawy wg własnego uznania
2-3 łyżki oleju
1 łyżka soku z cytryny

Udka odfiletować (delikatnie wyjąć kość) , przyprawić przyprawami wymieszanymi z 2-3 łyżkami oleju i 1 łyżką soku z cytryny. Odstawić min. na 12 godzin w lodówce.
Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki pokroić w półplasterki, a cebulkę posiekać. Wymieszać wszystko z serkiem topionym i delikatnie przyprawić. Gotowy farsz nakładać
do udek, układać na blaszce i piec w piekarniku ok 1,5 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz