
Składniki
dla >6 osóbCIASTO:,
cukier, 1 szklanka
mąka, 0,5 szklanki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
suchy mak, 1 szklanka
wiórki kokosowe, 1 szklanka
jajka, 6 szt
POLEWA CZEKOLADOWA:,
woda, 3 łyżki
margaryna, 1/4 kostki
cukru, 3 łyżki
kakao, 3 łyżki
DODATKOWO:,
gotowy krem do karpatki,
biszkopty okrągłe,
rodzynki,
Rum,
cukier, 1 szklanka
mąka, 0,5 szklanki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
suchy mak, 1 szklanka
wiórki kokosowe, 1 szklanka
jajka, 6 szt
POLEWA CZEKOLADOWA:,
woda, 3 łyżki
margaryna, 1/4 kostki
cukru, 3 łyżki
kakao, 3 łyżki
DODATKOWO:,
gotowy krem do karpatki,
biszkopty okrągłe,
rodzynki,
Rum,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min1. CIASTO: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, żółtka i resztę składników ciągle miksując.Ciasto wylewamy na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30min w 170 stopniach.
2. POLEWA: W wodzie rozpuszczamy margarynę z cukrem oraz kakao.Gotujemy 2 min ciągle mieszając.
3. Na ostudzone ciasto nakładamy krem karpatkowy. Biszkopty moczymy w rumie i układamy na kremie. Każdy biszkopt polewamy polewą czekoladową i kładziemy na wierzch rodzynkę.
4. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
5. SMACZNEGO!
2. POLEWA: W wodzie rozpuszczamy margarynę z cukrem oraz kakao.Gotujemy 2 min ciągle mieszając.
3. Na ostudzone ciasto nakładamy krem karpatkowy. Biszkopty moczymy w rumie i układamy na kremie. Każdy biszkopt polewamy polewą czekoladową i kładziemy na wierzch rodzynkę.
4. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
5. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz