
Składniki
dla >6 osóbjajka, 8
cukier, 1,5 szklanki
budyń śmietankowy, 2 opakowania
cukier waniliowy,
jogurt grecki Bakoma, 3 opakowania po 400g
olej, 3/4 szklanki
herbatniki, 2-3 opakowania
cukier, 1,5 szklanki
budyń śmietankowy, 2 opakowania
cukier waniliowy,
jogurt grecki Bakoma, 3 opakowania po 400g
olej, 3/4 szklanki
herbatniki, 2-3 opakowania
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min1. Białka ubić dodając pod koniec szklankę cukru. Utrzeć żółtka z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Obie masy delikatnie połączyć.
2. Zmiksować jogurt i również delikatnie dodać do masy jajecznej.
3. Stopniowo wlewamy olej. Na koniec dosypujemy budynie.
4. Dużą blachę(25 x 37) wyściełamy papierem i wykładamy herbatnikami- na to wylewamy masę,,serową" . Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.Sernik zostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia.
5. Delektujemy się przy kawce w gronie życzliwych nam osób. SMACZNEGO!!!
2. Zmiksować jogurt i również delikatnie dodać do masy jajecznej.
3. Stopniowo wlewamy olej. Na koniec dosypujemy budynie.
4. Dużą blachę(25 x 37) wyściełamy papierem i wykładamy herbatnikami- na to wylewamy masę,,serową" . Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.Sernik zostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia.
5. Delektujemy się przy kawce w gronie życzliwych nam osób. SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz