
Składniki
dla >6 osóbtwaróg sernikowy /w wiadereczku/, 75 dag
żółtka, 6 sztuk
cukier puder, 1 szklanka
podłużne biszkopty, 1,5 opakowania /20dag/
mocny napar kawy, 2 szklanki
Miód, 1 łyżka
cynamon, 1 płaska łyżeczka
drobno starta czekolada/kakao holenderskie,
żółtka, 6 sztuk
cukier puder, 1 szklanka
podłużne biszkopty, 1,5 opakowania /20dag/
mocny napar kawy, 2 szklanki
Miód, 1 łyżka
cynamon, 1 płaska łyżeczka
drobno starta czekolada/kakao holenderskie,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min1. Do naparu kawowego wsyp cynamon, zamieszaj, odstaw do wystudzenia. Żółtka i połowę cukru pudru utrzyj na puszysta masę, najlepiej w kąpieli wodnej.
2. Twaróg wymieszaj z miodem i pozostałym cukrem pudrem, małymi porcjami dodawaj do gotowej masy żółtkowej, ciągle mieszając.
3. Połowę biszkoptów włóż na kilka sekund do kawy. Od razu umieść na spodzie prostokątnej formy /moja miała 25x25cm / myślę że mniejsza była by lepsza. Na biszkoptach rozsmaruj 4/5 kremu. Pozostałe biszkopty włóż na kilka sekund do kawy. Ułóż je na kremie i przykryj pozostałym kremem
4. Górę posyp delikatnie przez sitko kakao, a potem wiórkami czekoladowymi lub przygotuj inną dekorację :D
2. Twaróg wymieszaj z miodem i pozostałym cukrem pudrem, małymi porcjami dodawaj do gotowej masy żółtkowej, ciągle mieszając.
3. Połowę biszkoptów włóż na kilka sekund do kawy. Od razu umieść na spodzie prostokątnej formy /moja miała 25x25cm / myślę że mniejsza była by lepsza. Na biszkoptach rozsmaruj 4/5 kremu. Pozostałe biszkopty włóż na kilka sekund do kawy. Ułóż je na kremie i przykryj pozostałym kremem
4. Górę posyp delikatnie przez sitko kakao, a potem wiórkami czekoladowymi lub przygotuj inną dekorację :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz