SERNIK - PTASIE MLECZKO
Spod sernika:
1 szklanka pokruszonych drobno biszkoptów
2 lyzki rozpuszczonego masła
Masa serowa:
1 kg sera
3 galaretki agrestowe
250ml gorącej wody
Rodzynki (jesli uzywamy trzeba je namoczyć w goracej wodzie przez 15 minut
Wierzch:
2 galaretki malinowe
500ml goracej wody
Biszkopty
połączyć z rozpuszczonym maslem na papke i wylozyc dno tortownicy
>Galaretki agrestowe rozpuscic w 250ml goracej wody i poczekac az ostygnie
> Do duzej miski wlozyc ser, miksowac robotem az bedzie gladki i stopniowo dodac ostudzona galaretke. Jak wszystko sie dobrze polaczy dodac odcedzone rodzynki i chwile miksowac
> Mase serowa wlewamy do tortownicy (na papke biszkoptowa) i wkladamy do lodowki
> W tym czasie rozpuszczamy galaretki malinowe w 500ml goracej wody i czekamy az ostygnie. Scinajaca sie galaretke wylac na wierzch masy serowej i z powrotem do lodowki do calkowitego ścięcia sie galaretki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz