sobota, 12 lutego 2011

RURKI Z KREMEM

Rurki z kremem
Składniki
dla >6 osób
mąka, 1 kg
sól, szczypta
masło, 200g
śmietana, 1 szklana
cukier waniliowy, opakowanie
Bita Śmietana Śnieżka, 5
mleko, 3 szklanki
białko, 1
cukier, kilka łyżek
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min
1. Mąkę przesiać, dodać masło, sól, cukier waniliowy oraz śmietanę. Wyrabiać dokładnie ciasto i wstawić do lodówki. Schłodzić.

2. Ciasto wałkować bardzo cienko oraz kroić na paski szerokości 2 cm. Foremki nasmarować np.: margaryną i zawijać nasze paski dookoła. Rurki posmarować białkiem oraz posypać cukrem.

3. Takie rurki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celciusza i pieczemy około 15 minut.

4. Zrobić bitą śmietanę wg przepisu z tyłu opakowań śnieżek. Do rurek wkładac bitą śmietaną. Gotowe już rurki możemy posypać cukrem pudrem według uznania. SMACZNEGO !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz