Składniki
dla >6 osóbmąka, 1 kg
sól, szczypta
masło, 200g
śmietana, 1 szklana
cukier waniliowy, opakowanie
Bita Śmietana Śnieżka, 5
mleko, 3 szklanki
białko, 1
cukier, kilka łyżek
sól, szczypta
masło, 200g
śmietana, 1 szklana
cukier waniliowy, opakowanie
Bita Śmietana Śnieżka, 5
mleko, 3 szklanki
białko, 1
cukier, kilka łyżek
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min1. Mąkę przesiać, dodać masło, sól, cukier waniliowy oraz śmietanę. Wyrabiać dokładnie ciasto i wstawić do lodówki. Schłodzić.
2. Ciasto wałkować bardzo cienko oraz kroić na paski szerokości 2 cm. Foremki nasmarować np.: margaryną i zawijać nasze paski dookoła. Rurki posmarować białkiem oraz posypać cukrem.
3. Takie rurki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celciusza i pieczemy około 15 minut.
4. Zrobić bitą śmietanę wg przepisu z tyłu opakowań śnieżek. Do rurek wkładac bitą śmietaną. Gotowe już rurki możemy posypać cukrem pudrem według uznania. SMACZNEGO !!
2. Ciasto wałkować bardzo cienko oraz kroić na paski szerokości 2 cm. Foremki nasmarować np.: margaryną i zawijać nasze paski dookoła. Rurki posmarować białkiem oraz posypać cukrem.
3. Takie rurki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celciusza i pieczemy około 15 minut.
4. Zrobić bitą śmietanę wg przepisu z tyłu opakowań śnieżek. Do rurek wkładac bitą śmietaną. Gotowe już rurki możemy posypać cukrem pudrem według uznania. SMACZNEGO !!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz