Składniki
dla 4-6 osóbŻeberka wieprzowe, 1 kg
włoszczyzna, 1 pęczek :)
sól,
listek laurowy, 2 szt
ziele angielskie, 5 ziarenek
MARYNATA:,
papryczka chili, 1 strączek
czosnek, 1-2 ząbki (kto lubi może być więcej)
olej,
Miód, 1/3 szklanki
keczup pikantny, 3 łyżki
włoszczyzna, 1 pęczek :)
sól,
listek laurowy, 2 szt
ziele angielskie, 5 ziarenek
MARYNATA:,
papryczka chili, 1 strączek
czosnek, 1-2 ząbki (kto lubi może być więcej)
olej,
Miód, 1/3 szklanki
keczup pikantny, 3 łyżki
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min1. Żeberka podzielone na części, warzywa oraz przyprawy gotuję ok 30-40 minut w posolonej wodzie
2. Wyjmuję żeberka z bulionu i studzę
3. Chili siekam, czosnek przeciskam przez praskę. Łączę wszystkie składniki marynaty. Otaczam w niej mięso i zostawiam czekając na gości (minimum 30 minut musi poleżeć) :):)
4. Piekę na grillu 5-8 minut do uzyskania złotego kolorku :)
Ewentualnie w piekarniku w temp 180 stopni na oko:) do uzyskania złotego koloru :)
5. Smacznego :) Jako dodatek daję najczęściej bukiet warzyw sezonowych gotowanych na parze :)
2. Wyjmuję żeberka z bulionu i studzę
3. Chili siekam, czosnek przeciskam przez praskę. Łączę wszystkie składniki marynaty. Otaczam w niej mięso i zostawiam czekając na gości (minimum 30 minut musi poleżeć) :):)
4. Piekę na grillu 5-8 minut do uzyskania złotego kolorku :)
Ewentualnie w piekarniku w temp 180 stopni na oko:) do uzyskania złotego koloru :)
5. Smacznego :) Jako dodatek daję najczęściej bukiet warzyw sezonowych gotowanych na parze :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz