piątek, 18 lutego 2011

DESER ŁOWICKI

Deser łowicki

Składniki:
- 1 galaretka malinowa
- 1 galaretka agrestowa
- 2 pomarańcze
- szklanka śmietany 30%
- 4 łyżki soku malinowego
- łyżka cukru
Przepis:
Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości niż podano na opakowaniu (w 1,5 szklanki) gorącej wody, przelać na płaskie talerze i pozostawić do zastygnięcia. Dobrze zastygnięte pokroić w kostkę. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Śmietanę ubić z cukrem. Do szklanych pucharków wkładać kolejno kryształki galaretki zielonej, bitą śmietanę, kawałki pomarańczy, znów trochę bitej śmietany, galaretkę czerwoną. Udekorować bitą śmietaną i polać sokiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz