Składniki: - 1 galaretka malinowa - 1 galaretka agrestowa - 2 pomarańcze - szklanka śmietany 30% - 4 łyżki soku malinowego - łyżka cukru | |
Przepis: Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości niż podano na opakowaniu (w 1,5 szklanki) gorącej wody, przelać na płaskie talerze i pozostawić do zastygnięcia. Dobrze zastygnięte pokroić w kostkę. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Śmietanę ubić z cukrem. Do szklanych pucharków wkładać kolejno kryształki galaretki zielonej, bitą śmietanę, kawałki pomarańczy, znów trochę bitej śmietany, galaretkę czerwoną. Udekorować bitą śmietaną i polać sokiem. | |
piątek, 18 lutego 2011
DESER ŁOWICKI
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz