Składniki
dla 4-6 osóbser żółty, 40-50 dag
serki topione "edamskie" (tłuste), 2 szt (prostokątne)
jajka, 4 szt
masło, 0,5 kostki
cebula, 1 duża
zielona pietruszka, 1 pęczek
szynka, 3 łyżki
groszek, 0,5 puszki
papryka marynowana, wg uznania
serki topione "edamskie" (tłuste), 2 szt (prostokątne)
jajka, 4 szt
masło, 0,5 kostki
cebula, 1 duża
zielona pietruszka, 1 pęczek
szynka, 3 łyżki
groszek, 0,5 puszki
papryka marynowana, wg uznania
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 90 min1. Ugotować jajka na twardo. Cebulę, zieloną pietruszkę, ugotowane białka, paprykę i szynkę pokroić w drobną kostkę.
2. Serki topione, masło i ugotowane żółtka utrzeć na pulchną masę.
3. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę składniki oraz groszek i wymieszać.
4. W międzyczasie ugotować wodę i do wrzącej włożyć żółty ser zawinięty w folię i zawiązany sznurkiem w woreczek foliowy. Gotować aż do zmięknięcia sera (ok 35 minut).
5. Przy pomocy sznurka wyjąć woreczek z serem, wyciągnąć z worka i folii i natychmiast rozwałkować w prostokąt. Nałożyć masę i szybko zwinąć. Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki. (Najlepiej jeść na drugi dzień.)
6. SMACZNEGO!!! :-)
2. Serki topione, masło i ugotowane żółtka utrzeć na pulchną masę.
3. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę składniki oraz groszek i wymieszać.
4. W międzyczasie ugotować wodę i do wrzącej włożyć żółty ser zawinięty w folię i zawiązany sznurkiem w woreczek foliowy. Gotować aż do zmięknięcia sera (ok 35 minut).
5. Przy pomocy sznurka wyjąć woreczek z serem, wyciągnąć z worka i folii i natychmiast rozwałkować w prostokąt. Nałożyć masę i szybko zwinąć. Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki. (Najlepiej jeść na drugi dzień.)
6. SMACZNEGO!!! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz