wtorek, 15 lutego 2011

PYSZNOTKA

Pysznotka
Składniki
dla >6 osób
mąka krupczatka ciasto, 2 szklanki
mśks tortowa ciasto, 2 szklanki
margaryna ciasto, 2 sztuki
jajka ( do ciasta same żóltka), 8 sztuk
cukier puder ciasto, 4 łyżki
proszek do pieczenia ciasto, 1 łyżeczka
powidla śliwkowe, 1 słoik
orzechy włoskie grubo krojone, 20 dkg
puszka brzoskwin, 1 sztuka
masłoi, 1,5 szt
ugotowany budyń smietankowy słodki, 0,8 litra
polewa czekoladowa, 1 szt
cukier do piany, 7 łyżek
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min
1. z podanych składników zrobic cisto (początkowo sieka nożem) podzielic na 2 częsci i dac na blaszki i oba placki posmarowac powidlem. Białka ubic na sztywno dodac cukier i ubic na szklista bezę.Rozsmarowac na oba placki na powidło. Na pianę posypac pokrojone orzechy wloskie. upiec placki.Ostudzic

2. Masło utrzec na puszysta masę następnie dodac budyn i ucierac. podzielic na 2 czesci. Jedna czesc rozsmarowac na placku ( na tej stronie co sa orzechy).Na mase poukladac brzoskwinie pokrojone w paski, przykryc 2 częscia masy i przylozyc drugim plackiem rózniez orzechami do srodka. Pola polewa czekoladowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz