
Składniki
dla 2-4 osóbser żółty w kawałku, 40dkg.
jajko, 1szt.
mąka, 2łyżki
mleko, 3łyżki
tarta bułka, 1/2szkl.
olej do smażenia, ok.1szkl.
mielona papryka, 0,5łyżeczki
sól,pieprz,
jajko, 1szt.
mąka, 2łyżki
mleko, 3łyżki
tarta bułka, 1/2szkl.
olej do smażenia, ok.1szkl.
mielona papryka, 0,5łyżeczki
sól,pieprz,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min1. Ser pokroić na grube 4 plastry,jajko rozmięszaj z mąką,mlekiem i papryką.Tartą bułke wysyp na talerzyk.Na patelni rozgrzej olej.
2. Plastry sera panieruj najpierw w cieście pózniej w bułce tartej i od razu kładż na olej.Smaż z obu stron na złoty kolor,Gdy skórka się przyrumieni zmiejsz ogień i trzymaj tak kotleciki jeszcze 1-2min.aby ser ładnie się rozpuścił w środku,kotlety odsącz na ręczniku papierowym,podawać z ziemniaczkami i suróweczką,lub tylko samą surówką.
2. Plastry sera panieruj najpierw w cieście pózniej w bułce tartej i od razu kładż na olej.Smaż z obu stron na złoty kolor,Gdy skórka się przyrumieni zmiejsz ogień i trzymaj tak kotleciki jeszcze 1-2min.aby ser ładnie się rozpuścił w środku,kotlety odsącz na ręczniku papierowym,podawać z ziemniaczkami i suróweczką,lub tylko samą surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz