Składniki
dla >6 osóbSkładniki na ciasto ciemne :,
15 dkg margaryny,
15 dkg cukru pudru,
3 łyżki sztucznego miodu,
1 pełna łyżka sody,
40 dkg mąki,
2 jajka całe,
Składniki na biszkopt :,
4 jajka,
niepełna szkl cukru kryształu,
1/2 szkl mąki ziemniaczanej,
1/2 szkl mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżka octu,
3 łyżki oleju,
masa :,
2 szkl mleka,
1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 1/2 łyżki mąki pszennej,
1 cukier waniliowy,
szkl, cukru kryształu,
1 marg bielska,
Polewa :,
3 łyzki kakao , 3 łyżki wody , 3 łyżki cukru pudru , 14 dkg marg,
15 dkg margaryny,
15 dkg cukru pudru,
3 łyżki sztucznego miodu,
1 pełna łyżka sody,
40 dkg mąki,
2 jajka całe,
Składniki na biszkopt :,
4 jajka,
niepełna szkl cukru kryształu,
1/2 szkl mąki ziemniaczanej,
1/2 szkl mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżka octu,
3 łyżki oleju,
masa :,
2 szkl mleka,
1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 1/2 łyżki mąki pszennej,
1 cukier waniliowy,
szkl, cukru kryształu,
1 marg bielska,
Polewa :,
3 łyzki kakao , 3 łyżki wody , 3 łyżki cukru pudru , 14 dkg marg,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min1. Ciasto ciemne :połączyc wszystkie skł, zarobic ciasto , podzielic na 2 równe części , wyłozyc na wysmarowane wcześniej tłuszczem blaszki i upiec w piekarniku przez 15 min, w temp. 190 stopni
2. Biszkopt: ubic białka dodac cukier , potem żółtka( wymieszane wczesniej z octem i olejem), na końcu mąki (połaczone wcześniej z proszkiem do pieczenia) i upiec
2. Biszkopt: ubic białka dodac cukier , potem żółtka( wymieszane wczesniej z octem i olejem), na końcu mąki (połaczone wcześniej z proszkiem do pieczenia) i upiec
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz